Yn‘e Sinne Farm nodigt Jirnsumers uit voor rondleiding op groentetuin

Jirnsum – Vorig jaar is de jonge Grouster ondernemer Joël van den Broek een eigen kwekerij begonnen in groente, bloemen en kleinfruit. Yn‘e Sinne Farm heeft aan de rand van Jirnsum een biologische groentetuin. Via de website kunt u zich aanmelden voor een wekelijkse groentebox met biologisch geteelde groente.Tijdens ‘Een Groener Jirnsum’ op zaterdag 11 mei van 10:00 tot 15:00 uur kunnen belangstellenden een rondleiding krijgen op zijn tuin aan de Leppedyk.

Yn ‘e Sinne Farm geeft (on)gebruikte stukken grond een nieuw leven, door er voedsel op te telen voor de lokale bevolking, restaurants, supermarkten, gezinnen en andere belangstellenden. .” Een van die voorheen ongebruikte stukken grond ligt even buiten Jirnsum. De voorbereidingen voor het nieuwe groeiseizoen zijn inmiddels in volle gang. De kweektunnels zijn opgebouwd en de planten staan in de grond. Joël: “Niet alleen de oogst is belangrijk. Alles om de tuin heen telt mee: de aarde, de zon, het water en de mensen. Sociaal, samen en sterk zijn de sleutelwoorden van Yn’e Sinne Farm.

De biologsche tuin van Yn ‘e Sinne Farm in opbouw voor nieuw seizoen.

Een Groener Jirnsum

Tijdens de Feestelijkheden van zaterdag 11 mei wil Joël de inwoners van Jirnsum uitnodigen op zijn tuin aan de Leppedyk achter de volkstuinen. Hij wil Jirnsumers informeren met welk ‘groen’ initiatief Yn‘e Sinne Farm bezig is. Joël wil met zijn tuin graag meewerken aan een Groener Jirnsum. Tijdens de feestdag kunnen belangstellenden een rondleiding krijgen op zijn tuin. Van 10:00 uur tot 15:00 uur is de groenondernemer aanwezig op de tuin om tekst en uitleg te geven over de gezonde, voedingsrijke en seizoensgebonden groenten en de manier hoe deze worden geteeld door Yn’e Sinne Farm.

Kweektunnels in aanbouw bij Yn ‘e Sinne Farm te Jirnsum.

‘Pluktuin’

Verder wil Yn’e Sinne Farm dit jaar meerdere activiteiten verzorgen. Er zal in 2019 weer een open dag zijn waarop de tuin de hele dag te bewonderen is. Naast de open dagen zullen er ook plukdagen worden georganiseerd. Om de echte sfeer van de kwekerij op je bord mee te maken hoopt Joël dit jaar op een primeur met het organiseren van een ‘farm-dinner’. In samenwerking met een afnemend restaurant kunnen belangstellenden genieten van een heerlijke maaltijd op de tuin. Joël: “Een lange tafel en heerlijk eten zijn aangename randvoorwaarden om degenen te leren kennen die bij je aan tafel zitten”.

Wie meer informatie wil hebben over Yn‘e Sinne Farm kan kijken op www.ynesinnefarm.nl of mailen naar info@ynesinnefarm.nl