Reduzum viert 100 jaar Doarpsbelang met groot feest


Reduzum- Doarpsbelang Reduzum bestaat dit jaar 100 jaar en vierde dit zaterdag 18 mei met een programma voor alle (oud)inwoners van het dorp en de buurdorpen Idaerd, Eagum en Friens.
Het bestuur kan terugkijken op een bijzonder geslaagde dag. Het feest startte om tien uur ’s ochtends in een tent op het sportveld, met koffie, muziek en een terugblik naar de afgelopen 100 jaar via een interview met een van de oud-voorzitters en een foto- en filmpresentatie.
Na het hijsen van de dorpsvlag was het tijd voor een speciale jubileumfoto. Door alle aanwezigen werd het cijfer 100 gevormd op het sportveld. Via een drone werd hiervan een filmpje en een foto gemaakt.
’s Middags was er een nostalgische kinderkermis. ’s Avonds genoten zo’n 300 mensen van een groot jaren 60/70-muziekspektakel. Gelegenheidsband The Riff zette de sfeer, samen met een scala aan talentvolle dorpsgenoten. Daarna volgde een geweldig optreden van The Beatles Sessions, een vijfkoppige The Beatles tributeband.
Het bestuur deelde in de week voor het feest bij alle huizen in Reduzum een dorpsvlag uit. Aan de oproep om op 18 mei deze vlag uit te steken, werd massaal gehoor gegeven.
Op de foto: Onder grote belangstelling hijsen Fetze Tigchelaar, huidig voorzitter van Doarpsbelang Reduzum, en Paule Schaap, voorzitter van de Sportstichting in Reduzum, de dorpsvlag bij het sportcomplex. Achter hen staan van links naar rechts Durk van Gorkum, Piter Renia en Johannes Zijlstra, alle drie oud-voorzitters van Doarpsbelang Reduzum.