Slingeraap Clinic

Akkrum – Slingeraap-clinic met teams

Slingeren aan een touw over de Boorne. Het gebeurt zaterdag 24 augustus tijdens het Open Fries Kampioenschap (OFK) Slingeraap in Akkrum voor de 37ste keer. Maar ook anderhalve maand eerder is het al raak. Want zaterdag 6 juli staat wederom een clinic op het programma.

Anders dan bij de eerste editie in 2018 is er naast de mogelijkheid om onder de bezielende leiding van oud-winnaars Freddy Beimers en Henk van der Schaaf alvast te oefenen vanaf 15:00 nu ook een wedstrijd voor teams. 

Familie, vrienden, buren of ploeggenoten; iedereen (minimale leeftijd 12 jaar) kan zich in teams van drie opgeven en springt twee keer. De beste afstanden per persoon worden aan het einde van de middag bij elkaar opgeteld. 

Verder blijft het concept – slingerend als een aap aan een touw de acht meter brede rivier overbruggen en een zo groot mogelijke afstand neerzetten – uiteraard hetzelfde. De groep met de grootste vermaakfactor wint een prijs.

Voor meer informatie: zie de Slingeraap Akkrum-Facebookpagina of surf naar www.slingeraap-akkrum.nl