Tsjerkepaad 2019, Aldeboarn.


Aldeboarn – Vanaf zaterdag 6 juli a.s. is de Doelhôfkerk van Aldeboarn weer iedere zaterdag voor het publiek geopend. Tsjerkepaad staat dit jaar in het teken van Kerk en Kunst. Aldeboarn speelt daarop in met een expositie van wolschilderijen gemaakt door Loes Bangma. Zij is zoveel als mogelijk iedere zaterdag ook aanwezig om over haar werk te vertellen. Zaterdag 6 juli wordt het orgel bespeeld door de Boarnster organist Gert Gatsma.

Ook leden van Organum Frisicum zullen regelmatig het historische Van Dam (1779) bespelen. Op zaterdag 10 augustus zijn er een paar mini concerten die worden verzorgd door Compagnons Consort o.l.v. Henk Louwrink. Op vrijdagmiddag 30 augustus, de dag van de Gondelvaart,  is de kerk ook geopend. Van 16.30 uur tot 17.15 uur geeft Gert Gatsma een mini concert. Ten behoeve van de orgelrestauratie staat er dan een schaal klaar voor een vrijwillige bijdrage. Op zaterdagmiddag 31 augustus is de kerk gesloten. Iedere zaterdagmiddag zal ook van tijd tot tijd het orgel worden bespeeld. Op zaterdag 7 september is de laatste open kerk middag. De provinciale sluiting van Tsjerkepaad 2019 vind plaats in  RK. van Blauwhuis op zaterdag 14 september.