Saar aan Huis binnen twee jaar naar 50 vestigingen

NES – Mantelzorgorganisatie Saar aan Huis wil binnen twee jaar groeien naar vijftig vestigingen in heel Nederland. De ambitieuze groeiplannen zijn mogelijk dankzij een investering van Healthy.Capital, dat innovaties in de gezondheidzorg financiert.

Saar aan Huis verleent aanvullende mantelzorg: met ‘Saars’ ondersteunen ze ouderen thuis en ontlasten ze mantelzorgers. De overheid wil dat ouderen langer thuis blijven wonen, maar dat is niet altijd makkelijk. Familie of bekenden willen graag helpen maar hebben vaak een baan of een druk gezin. Ouderen vereenzamen of hun mantelzorgers raken overbelast. Saar aan Huis biedt ondersteuning aan.
Saar aan Huis is ontstaan in 2013 en heeft nu 26 vestigingen in heel Nederland.

Oprichtster Sabine Blom van Assendelft: ‘De komende jaren zal de vraag naar aanvullende mantelzorg toenemen. We worden allemaal ouder en hebben ondersteuning nodig om thuis te blijven wonen. Daarnaast heb je in Nederland bijna vier miljoen mensen die mantelzorg geven. Als partner van een iemand met dementie ben je 24/7 bezig met zorgen. Dat houdt niemand vol. Door een Saar in te schakelen, kunnen we mantelzorgers ontlasten zodat die langer voor hun naaste kunnen zorgen.’
Een Saar biedt gezelschap, gaat mee boodschappen doen, doet licht huishoudelijk werk en kan een cliënt begeleiden naar een afspraak met een dokter. Ook 24 uurs zorg kan worden geregeld.

Saar aan Huis is ook actief in Fryslân. Monique Venema en Willeke Philips regelen in de gehele provincie dat aanvragen voor ondersteuning snel worden ingevuld.

De kracht van Saar aan Huis ligt in het leveren van maatwerk: het realiseren van liefdevolle ondersteuning tegen een betaalbare prijs. Dankzij Saar aan Huis kunnen ouderen langer op een prettige manier thuis blijven wonen.