Foto-expositie ‘Meet the fountains’ te zien in GrouGrou – De Friese fotografen Heleen Haijtema en Tryntsje Nauta maakten per fontein een poëtische vertaling. Met elf autonome beelden brengen ze een hommage aan alle elf fonteinen in de Friese 11 steden. Ieder beeld is een vrije interpretatie waarbij ze geput hebben uit de historie van de stad en het gedachtegoed van de kunstenaar. Deze fotoserie in combinatie met foto’s en teksten over de 11fountains prikkelen tot nadenken.

De expositie ‘Meet the fountains, een andere kijk op de fonteinen’ is gratis te bekijken in de monumentale voormalige Gereformeerde Kerk, recht tegenover Museum ‘Hert fan Fryslân’ in Grou. Het museum heeft deze expositie in het kader van LF2028 mogelijk gemaakt en sluit hiermee mooi aan bij de jaarlijkse Skûtsjewike in Grou.

11 Fonteinen bijeen op een bijzondere locatie. Achter elke fontein schuilt een verhaal dat naadloos aansluit bij de actualiteit. ‘Kievit’ in Sloten zet je aan het denken over de vanzelfsprekendheid van schoon water. ‘De IJsfontein’ in Dokkum vertelt ons over drastische veranderingen in de natuur en een smeltende zee. En ‘De Walvis’ van Harlingen verwijst naar de invloed van de mens op het leven in zee.

Toegang: gratis, een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Periode 17 t/m 28 juli: wo t/m zo 13.30 -17 uur, donderdagavond 18 en 25 juli 19 – 21 uur. Zaterdag 27 juli i.v.m. Skûtsjesilen gesloten. Tip: bezoek aansluitend Museum ‘Hert fan Fryslân’, www.museumhertfanfryslan.nl , Stationsweg 1, Grou.