SKS Skûtsjebestjoersilen

Grou – In de week voorafgaand aan de openingswedstrijd van het SKS Skûtsjesilen worden in Grou in het kader van de Skûtsjewike, allerlei activiteiten gehouden.

Dit jaar staat er een nieuwe activiteit op de rol en wel het SKS Skûtsjebestjoersilen. Als bestuur van een eigenarencommissie van een SKS-skûtsje is het natuurlijk een eer om alles te organiseren zodat het eigen skûtsje weer optimaal kan presteren tijdens het komende kampioenschap. Echter kort voor en tijdens de wedstrijden, staan de commissieleden ‘gewoon’ op de wal of een volgboot.. Om dit gemis op te vangen leek het ons leuk om een zeilwedstrijd te organiseren tussen de besturen van de SKS-skûtsjes. Deze wedstrijd is op donderdag 25 juli. Het palaver begint om 17.00 uur in het Marit Bouwmeester Zeilcentrum Grou, Prinses Wilhelminastraat 3. Direct daarna stappen de commissies in Valken van watersportbedrijf Anja, waarna een aantal sprintwedstrijden op de Pikmar worden gezeild. De Valken van de respectievelijke commissies zijn, net als bij de SKS-skûtsjes, herkenbaar aan het eigen zeilteken! Deze zijn kosteloos gefabriceerd door Zeilmakerij Molenaar. En net als bij het reguliere SKS-kampioenschap, zal ook bij het Skûtsjebestjoersilen het walcommentaar worden verzorgd door Jan Kiemel.