Kunstwandelroute Akkrum

Akkrum – Kunstwandelroute door Akkrum en expositie in de Terptsjerke

Het thema van de route is : “Licht en donker” n.a.v. het Rembrandt jaar. U loopt in eigen tempo in de buitenlucht langs 22 doeken door het dorp en 14 doeken bij de haven. De doeken door het dorp zijn schilderijen en foto’s van kunstenaars uit de dorpen Akkrum-Nes.  De doeken in de haven zijn allemaal van fotograaf Kenny Douwenga. Daarnaast komt u QR codes tegen, zodat je de cultuur van Akkrum uitgebreid kunt bekijken. De start is bij het station in Akkrum of in de haven.

De brochure is gratis te verkrijgen bij de start of bij de plaatselijke middenstand. De Akkrum.net—app kunt u gratis downloaden. In deze app vindt u de kunstroute button met beschrijving en afbeeldingen van de doeken. Via witte voetstappen kunt u de hele route gemakkelijk volgen. U kunt de route lopen tot midden maart 2020. Voor groepen geven we ook rondleidingen.

Expositie in de Terptsjerke in Akkrum

Vanaf nu t/m 7 september is er elke middag (behalve op zondag en maandag) open kerk van 14.00 tot 17.00 uur. Je kunt dan de gebrandschilderde ramen, het fraaie orgel, de oude toren, de zerken enz. bekijken. Daarnaast is er een expositie van kunstschilders uit het dorp. Het is een verlengde van de kunstwandelroute. Bij expositie in de kerk ziet u werk van Ab Karreman, Mello Sevinga, Baukje Ipema, Rens Hoekstra, Denise Visser, Bert Wedman, Isabelle Oppel, Emmy Wortman en Symie Poppes.

Namens Plaatselijk Belang Akkrum-Nes, Rein Huitema 06 28126146