FREERK SIEKMANS: FISKER EN FÛGELFLAPPER

Grou – Openluchtspel en expositie in Grou

Op één van de mooiste theaterlocaties van Fryslân, het Grouster Wilhelminapark, wordt deze zomer het theaterstuk ‘Freerk Siekmans: Fisker en Fûgelflapper’ opgevoerd. De legendarische verhalen over het leven van Freerk Siekmans 1887-1971) worden eind augustus tot leven gebracht in een unieke theatervoorstelling onder regie van Klaasje Postma. 

In aansluiting op dit openluchttheaterstuk is speciaal een expositie ingericht over deze bijzondere ‘Frij Man’ in het aangrenzende Museum Hert fan Fryslân.

Het theaterstuk én het museum laten zo zien hoe deze unieke man met zijn bijzondere levensverhaal, woonachtig op de Burdskop onder Grou leefde; volkomen geïsoleerd, zonder voorzieningen zoals gas, licht en water; met de natuur en de dieren om hem heen. Reis terug in de tijd naar de Burdskop aan de Ie. Beleef hoe het was om zo dicht bij en van de natuur te leven. Ontmoet deze markante man met een groot hart in het Wilhelminapark en in Museum ‘Hert fan Fryslân’. De expositie toont zijn leef- en werkomgeving met o.a. diverse zaken uit zijn nalatenschap. Op zijn verzoek werd het Freerk Siekmans Fonds opgericht, waaruit na zijn overlijden ouderen jaarlijks rond Kerst een financiële bijdrage ontvangen. Ook hierover valt in het museum van alles terug te vinden. De expositie is te bezoeken vanaf 22 augustus tot en met 1 december 2019. Op woensdag t/m zondag van half 2 tot 5 en speciaal op donderdagavond 22 augustus tussen 19.00 uur en 21.00 uur. Meer informatie vindt u op de website www.museumhertfanfryslan.nl

De première van het theaterstuk is op vrijdagavond 23 augustus, de voorstellingen vinden verder plaats op 24, 25, 30, 31 augustus en 1 september.Informatie over o.a. de kaartverkoop is te vinden via de website www.freerksiekmans.nl