Fries Kampioenschap Palingroken

Al weer voor de 26stekeer organiseert “Stichting Frysk Kampi­oenskip Ielrikjen” het officiële Friese Kampioenschap Paling­roken op zaterdag 24 augustus 2019aan de Kluft in Tjalleberd.

Vanaf 12.00 uur zullen rond de 60 deelnemers aan de wedstrijd strijden om de wisselbokaal “De Skiere Iel” en de Stichting Frysk Kampioenskip Ielrikjen nodigt u dan ook van harte uit om als toeschouwer deelgenoot te zijn van dit unieke evenement. Tijdens de wedstrijd is er meer dan voldoende gelegenheid om met eigen ogen te zien hoe het roken in zijn werk gaat en kunt u vanzelfsprekend gerookte paling kopen bij een roker naar keuze. Kortom; genoeg te zien, te proeven en te beleven.

Ook dit jaar zorgen wij voor een muzikale omlijsting op het terrein en kunnen de kinderen gratis geschminkt worden. Een hapje en een drankje is in de ruime feesttent verkrijgbaar van waaruit het complete deelnemersveld te overzien is.

Voor de wedstrijdrokers ligt naast de fraaie wisselbokaal ook aantrekkelijke geldprijzen voor de beste rokers klaar. Tevens wordt elk jaar een schoonheidsprijs gegeven aan de deelnemer die de mooiste of meest originele stand heeft. 

Uiterlijk om 16.00 uur dienen de wedstrijdrokers hun geselecteerde wedstijdpaling aan te bieden waarna ze door een vakkundige jury beoordeeld worden op de onderdelen: Kleur, Opensnijding, Reinheid, Gaarheid en Smaak. Rond 18.00 uur starten de officiële handelingen en worden de verschillende prijswinners bekend gemaakt. Met als hoogtepunten wie de Streekkampioen wordt & wie de winnaar van de wedstrijd wordt en zich daarna voor een jaar de beste roker van Friesland mag noemen.Dankzij sponsors, vrijwilligers & landeigenaren is het kampioenschap voor iedereen gratis toegankelijk en kan er gratis geparkeerd worden. Het bestuur hoopt u op 26 augustus vanaf 12.00 uur in grote getalen weer te mogen begroeten bij het Frysk Kampioenskip Ielrikjen in Tjalleberd