Lezing over Laos in bibliotheek Heerenveen

Heerenveen – Maandag 14 oktober vertelt Wiebe Biesma in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 in Heerenveen over zijn reis door Laos. Dit doet hij aan de hand van veel beeldmateriaal. De aanvangstijd van deze lezing is 19.30 uur. Het belooft een boeiende avond te worden. Aanmelden van tevoren is gewenst.

Laos heeft de reiziger veel te bieden door zijn fantastische natuur, prachtige tempels en zeer vriendelijke bevolking. Het is een van de armste landen ter wereld en het toerisme staat er nog in de kinderschoenen. Met de komst van betere voorzieningen en uitbreiding van het wegennet zal dat spoedig veranderen.

Op de motor door Laos

De in Heerenveen woonachtige Biesma reist veel en kiest vaak voor Zuidoost-Azië als bestemming. Meestal huurt hij dan een motor om op eigen gelegenheid rond te trekken. Van tevoren boekt hij alleen een vliegticket, de rest regelt hij ter plaatse. Inmiddels is hij meer dan 25 keer in Azië geweest.

Behalve landschap en cultuur komt ook het reizen, eten en slapen in Laos aan bod. Bezoekers van de lezing kunnen antwoord verwachten op vragen als: Hoe reis je op eigen gelegenheid in dit land, wat zijn de mooiste toeristische attracties en wat zijn de mogelijkheden om ze ook georganiseerd te bezoeken zonder eigen vervoer?

De toegangsprijs bedraagt € 3,50 voor leden en € 5 voor niet-leden van de bibliotheek. Aanmelden kan in de bibliotheek en via bmf.nl/laos.