Albertine Feenstra exposeert in bibliotheek Heerenveen

Heerenveen – Van woensdag 9 oktober tot en met zaterdag 9 november exposeert beeldend kunstenaar Albertine Feenstra haar schilderijen in de bibliotheek Heerenveen. Deze tentoonstelling is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen.

Albertine Feenstra fotografeert wat haar onderweg opvalt en boeit en deze foto’s vormen de  inspiratiebron voor het schilderen. Zij houdt van verstilling.

In het verleden waren de thema’s van de werken mensen en de omgeving waarin ze verkeren. Mensen op reis op het station en mensen in de stad. En ook stadsgezichten van mooie plekjes in Leeuwarden heeft ze gemaakt, maar de focus gaat tegenwoordig meer en meer uit naar de natuur.

Feenstra heeft een serie geschilderd over berenklauwen bij en onder een brug in Leeuwarden. De lichtval op de grillige vormen van de bladeren met daarbij de strakke vormen van de dukdalven boeide haar. Keer op keer ging ze terug naar die plek. De mooiste momenten waren wanneer de zon precies onder de brug door scheen. Daarna is er een serie ontstaan over pompeblêden: de gele plomp en waterlelies. En zo gaat de reis verder: op zoek naar het licht en donker.

Albertine Feenstra (1959) woont en werkt in Leeuwarden. Sinds 2003 heeft ze

schilderlessen gevolgd bij onder andere Jannes Kleiker, Irma Kamp en Tjeerd Landman.

Feenstra werkt het liefst met olieverf omdat je daar lang in kunt doorwerken en het schilderij rustig kunt opbouwen.

Meer informatie op albertinefeenstra.nl