BOEKEN REIZEN MEE MET DE KOFFERS VOL VERHALEN VAN KINDERBOEKENDAG TERHERNE

Terherne – Vooruitlopend op de landelijke Kinderboekenweek met als thema ‘Reis mee’ brengt de werkgroep Kinderboekendag Terherne 14 koffers Vol Verhalen rond bij de deelnemende scholen. De koffers zijn gevuld met meer dan 10 gedichten, tijdschriften, verhalen en boeken. Hiermee promoot Kinderboekendag Terherne het lezen en leesplezier bij kinderen. Deelnemende scholen hebben zich hiermee verbonden aan de wedstrijd en maken met de bijgevoegde verwerkingsopdrachten een vlaggenlijn, die als inzending van de wedstrijd dient.

Het leesplezierfeest gaat pas echt los op 13 oktober vanaf 13.00 uur in Terherne, waar naast de prijsuitreiking de aandacht naar kinderboeken uitgaat in de vorm van een Boek-en-bal, theater, poppen-en-schimmenspel, dans, muziek, voorstellingen en belevingsactiviteiten waaronder o.a. het praamvaren richting het meer. Voor een ieder gratis toegankelijk. 

Of zoals één journaliste het beschreef ‘Het is net Kinder-Oerol in de straten van Terherne’.