Heren Wetter Fretter 5e in Grachten race Amsterdam

Zaterdag 12 oktober was weer de Grachtenrace in Amsterdam. De Grachtenrace is een sloepenrace waarbij sloepen bijna 24 kilometer roeien. De wedstrijdroute loopt dwars door de binnenstad van Amsterdam, waar zo,n 140 sloepen aan mee deden. Van roeiers en stuurmannen wordt veel gevraagd. Vooral als men elkaar treft op de Amsterdamse grachten met zijn smalle bruggen en vele rondvaartboten.

De heren van de Wetter Fretter startten al vroeg in de race en hadden daardoor ook weinig oponthoud, stuurman Wiebe stuurde hen dan ook feilloos door het parcours. Met een tijd van 2.49.55 werd door hen de snelste tijd ooit geroeid. Drie roeiers zijn nog maar net lid van de vereniging en roeiden dan ook voor het eerst deze wedstrijd mee, een goed debuut met een 5e plek

Kijk ook eens op de vernieuwde website www.grsv.nl