Zieke bomen Coopersburg gekapt

Akkrum- Voordat er ongelukken zouden gebeuren met vallende takken, moesten maar liefst drie zieke kastanjebomen in het park van Coopersburg het veld ruimen. Werknemers van Hogeterp Boom, Bos en Groenverzorging hebben de twee bomen bij het Mausoleum vakkundig gekapt en opgeruimd. Daarnaast was er ook nog een kastanje midden achter in het park, die ook ziek was. Als een topsporter ging Bert Hogeterp, hangend aan een touw, van de ene naar de andere tak en werd de boom steeds kleiner. Aan publiek hadden de groenverzorgers geen gebrek. Enkele bewoners van Coopersburg kregen zelfs nog een kleine herinnering van de meer dan honderd jaar oude bomen. Gemeente Heerenveen plant in het komende voorjaar weer drie nieuwe bomen. Daarmee komt het Mausoleun voorlopig meer in het licht te staan.